Naujienos

Berniukai, žaidžiantys su lėlėmis, svajonių prasmė ir sulaužyti lyčių stereotipai

Gegužės 12–20 d. trijuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose siausiantis tarptautinis šiuolaikinio šokio festivalis „Naujasis Baltijos šokis“, kaip jau įprasta, sulauks ir jaunų, kylančių kūrėjų bei jų atvežamų pasirodymų. Bendradarbiaujant su Europos šokio tinklu „Aerowaves“ šiemet į festivalį atvyksta svečiai iš Prancūzijos, Šveicarijos, Portugalijos, Danijos ir Čekijos.

Čia neegzistuoja lyčių stereotipai

Gegužės 19 d. Kultūros fabrike Klaipėdoje čekai Tereza Ondrová ir Peteris Šavelis laužys lyčių stereotipus spektaklyje „Berniukai, kurie mėgsta žaisti su lėlėmis“.

„Nuo pat vaikystės mums įteigiami lyčių stereotipai: rožinė – mergaitėms, automobiliai – berniukams, mergaitės žaidžia su lėlėmis, o berniukai neverkia. Lytis – asmens seksualumas – yra kur kas daugiau nei biologinis fenomenas, tai – ir socialinis fenomenas. Pajutimas, ką reiškia būti vyru ar moterimi, nepriklauso vien tik nuo estrogeno ar testosterono kiekio kūne. Tai ir socialinės įtakos ar apsisprendimo, mokymosi, socializacijos proceso rezultatas“, – sako spektaklio kūrėjai ir kviečia atvykti į fantazijų pasaulį, kuriame vyriškumo ir moteriškumo principai netapatinami su vyru ar moterimi.

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/kultura/naujiena/renginiai/berniukai-zaidziantys-su-lelemis-svajoniu-prasme-ir-sulauzyti-lyciu-stereotipai-29-787492 

Berniukai, žaidžiantys su lėlėmis, svajonių prasmė ir sulaužyti lyčių stereotipai