Naujienos

IKRA GALERIJOJE atidaroma Analoginės fotografijos PARODA!

Visus draugus, bendruomenės narius, mados ir meno mylėtojus kviečiame į Liudo Andrikio parodos atidarymą, kuris įvyks Vasario 21 d., 18 val.

 

Pirmoji „Pussy Magnet” paroda įvyko (2011) Lietuvos fotomenininkų sąjungos galerijoje. Antroji paroda įvyks 2015-aisiais IKRA galerijoje, bet vadinsi šiek tiek kitaip: „Pussy Magnet II „.Šiek tiek kitaip, nes pridėjome skaičių, kaip kad pridedama filmuose ar kompiuteriniuose žaidimuose, kai išleidžiama nauja versija.

Klasikine anglakalbio termino (Pussy Magnet) interpretacija apibūdina vyrą ar jo atributą, kurio sedukcinėms galioms negali atsispirti jokia dailiosios lyties atstovė. Pirmoji L.Andrikio paroda netiesiogiai, bet apie tai kalbėjo. Buvo kasdienybės, absurdo, erotikos ir seksualumo užuominų. 

Tačiau šįsyk viskas truputi kitaip, centre moteris. Iš vienos pusės ji visiškai pažįstama ir įprasta, galėtumė regėti ją draugų rate ar ant reklaminio stendo, tačiau jos povyza, emocija ir elgesys nenušlifuoti, mistiški ir neaiškūs. Kyla esminis klausimas kas ta moteris? Kodėl ji daro tai, ką daro? Kodėl atrodo taip, kaip atrodo? Ir kodėl atrodo kitaip?

Šie ir panašūs klausimai kyla dėl fotografijose užfiksuoto marginalaus šiuolaikinės moters jautrumo, trapumo sąmoningai maskuojamo daiktais. Tad parodoje ieškosime ryšio tarp MOTERS, RITUALO ir DAIKTO. Bandysime atsakyti į klausimą: ką pakeitė daiktas, kurį pasirinko moteris? Ir ar rinktis buvo iš ko?

_____________________________________________________________________

– Renginys nemokamas
– Pokalbiai ir diskusijos pagal poreikį
– Ekspozicijoje kiti dalykai (viskas perkama ir parduodama ≧◡≦ )

 

Paroda: http://bit.ly/pussymagnet2

IKRA GALERIJOJE atidaroma Analoginės fotografijos PARODA!