Naujienos

„Kultūros fabrikas” veiklą pradės 2014 metais

Klaipėdos politikai pritarė „Kultūros fabriko” veiklos programai. Po ne vienerius metus trukusių svarstymų, projektų rengimo ir derinimo „Kultūros fabrikas” uostamiestyje tapo realybe ir 2014 metų gegužę turėtų atverti duris.

Rezidentų paraiškos bus priimamoms nuo š.m. gruodžio 19 d., planuojama pirmąsias paraiškas patvirtinti 2014 m. balandį.

 

Daugiau nei prieš dešimtmetį miestas už 1 litą įsigijo buvusio tabako fabriko pastatą Bangų gatvėje ir netrukus gimė mintis jame įrengti „Kultūros fabriką”, kuriame po vienu stogu galėtų susiburti įvairūs menininkai.

Į „Kultūros fabriką” iš viso investuota beveik 13 mln. Lt. Numatoma, kad kitais metais jo išlaikymui iš Klaipėdos biudžeto reikės skirti per 280 tūkst. litų, o ateityje dotacija turėtų mažėti.

Įgyvendinant patvirtintą Kultūros fabriko programą bus siekiama sutelkti įvairių rūšių meno kūrėjus, jų grupes ir su menu susijusius verslus (kūrybines industrijas) plėtojančius veiklą vienoje vietoje; sudaryti palankias sąlygas steigti smulkaus ir vidutinio verslo subjektus, juos plėsti, didinti jų gyvybingumą; skatinti bendruomenę akyviau dalyvauti kultūriniame gyvenime.

„Kultūros fabrikas” veiklą pradės 2014 metais