Naujienos

Nacionalinio dramos teatro ir KJT aktorių spektaklis vaikams „GRYBŲ KARAS”

Pats šviesaus atminimo rašytojas Justinas Marcinkevičius yra sakęs, jog eiliuota poema vaikams „Grybų karas“ yra populiariausias jo kūrinys. Keletą dešimtmečių vaikų mėgstama, šmaikščiai, muzikaliai sueiliuota pasaka šiandien (KOVO 1d. 12.00 val. Sekmadienį) savo gerbėjų gretose buria ne tik pačius mažiausiuosius, bet ir jų tėvelius, dar menančius, kaip vaikystėje žodis žodin marširavo su pilvotu Baravyku visų grybų Pulkaunyku ir darželio ar mokyklos scenoje patys deklamavo poemos eilutes.

Pats šviesaus atminimo rašytojas Justinas Marcinkevičius yra sakęs, jog eiliuota poema vaikams „Grybų karas“ yra populiariausias jo kūrinys. Keletą dešimtmečių vaikų mėgstama, šmaikščiai, muzikaliai sueiliuota pasaka šiandien savo gerbėjų gretose buria ne tik pačius mažiausiuosius, bet ir jų tėvelius, dar menančius, kaip vaikystėje žodis žodin marširavo su pilvotu Baravyku visų grybų Pulkaunyku ir darželio ar mokyklos scenoje patys deklamavo poemos eilutes.
Valentinas Masalskis: „Dvylikos klounų, taip, būtent – klounų – teatro scenoje kuriamas stebuklas. Taip galima apibūdinti šį iš įprastų teatrinių sprendimų vaikams ribų išsiveržiantį spektaklį.

Teatre vaikus įprasta masinti spalvingomis dekoracijomis, kostiumais, tuo sintetiniu ir spalvingu į animaciją vis panašesniu pasauliu, kuris scenoje plaukia tarsi televizijos kadre. Mūsų „Grybų karas“ bus kitoks, visų pirmiausia „cirkiškas“. Klounų „armija“ tuščioje scenoje sukurs gyvą cirko ir teatro išraiškos priemonių sintezę: transformuojami kostiumai vaikų akyse virs fantastiškais grybų karo pėstininkais ir generolais, aktoriai prasidangins ir vėl išdygs scenoje nelyginant magiškoje cirko spintoje.

Tikime, kad tokio stebuklingo ir muzikalaus „Grybų karo“ scenoje dar nebuvo. Specialias dainų, akapelos ir net triukšmo bei ritminės muzikos kompozicijas spektakliui kūrė kompozitorė Nijolė Sinkevičienė. Tad poemos muzikalumas bus išreikštas itin ryškiai ir kartu itin įdomiai bei šiuolaikiškai. Jokios abejonės – šis „Grybų karas“ subalansuotas mažiesiems, tačiau nustebins, pradžiugins bei teatro stebuklą dovanos ir juos lydintiems didiesiems.“

Spektaklis yra bendra Lietuvos nacionalinio dramos teatro ir Klaipėdos jaunimo teatro koprodukcija.

——————————————————————————————-

Dramaturgas: Justinas Marcinkevičius
Režisierius: Valentinas Masalskis
Kompozitorius: Nijolė Sinkevičiūtė
Scenografas: Renata Valčik

Vaidina: Laima Akstinaitė, Justina Burakaitė (Kristina Švenčionytė), Margarita Intaitė, Neringa Krunglevičiūtė, Karolina Kontenytė (Agnė Muralytė), Vaiva Kvedaravičiūtė (Asta Zacharovaitė), Rugilė Latvėnaitė, Marija Žemaitytė, Evelina Lozdovskaja, Pranciškus Megelinskas (Donatas Želvys), Elena Ozarinskaitė, Ieva Pakštytė, Raminta Šniaukštaitė.

Video pristatymas: YOUTUBE.com
BILIETAI: tiketa.lt
KJT svetainė: KJT.lt

Nacionalinio dramos teatro ir KJT aktorių spektaklis vaikams „GRYBŲ KARAS”