Naujienos

Pirmasis tarptautinis Baltijos jūros ir Šiaurės šalių animacijos ir video žaidimų festivalis – BLON

2015 m. vasario 19-22 dienomis, Klaipėdoje vyks Baltijos jūros ir Šiaurės šalių animacijos ir video žaidimų festivalis. “Beautiful Land of Nevermind” (liet. Nuostabi nerūpestinga šalis)

 tokiu šūkiu festivalio rengėjai kviečia visą savaitgalį praleisti Kultūros fabrike, kur vos per keturias dienas bus parodyta įspūdinga, Lietuvoje dar nematytų animacinių filmų programa. Festivalyje numatytos net kelios animacinių filmų premjeros Lietuvoje.
“Festivalio programą suskirstėme į kelias kategorijas – pristatysime geriausiai tarptautiniuose festivaliuose įvertintą ir naujausią Baltijos jūros ir Šiaurės šalių, pasaulio pilno metro animaciją, kuri dėl nagrinėjamų temų turėtų sudominti ir vyresnę auditoriją. Žinoma, nepamiršime ir mažiausių animacijos gerbėjų – Šeimos dieną rodysime tikrai ypatingus filmukus vaikams,” – pasakojo festivalio vadovė Laura Almantaitė.
Animacijos ir video žaidimų festivalio metu bus rengiami susitikimai su Baltijos jūros ir Šiaurės šalių animacijos bei video žaidimų kūrėjais, pristatomi jų darbai. Festivalio rengėjai tikisi, kad tai bus puiki proga kino, žaidimų ir reklamos industrijos atstovams susipažinti su tarptautinį pripažinimą pelniusiais kūrėjais, pasisemti patirties, užmegzti kontaktus ir inicijuoti naujus projektus.
“Labai džiaugiamės galimybe parodyti Lietuvos auditorijai pasaulyje pripažintą animaciją. Žiūrovai pamatys ir naujausią žinomų bei mėgiamų personažų – Mumių animacinį filmą, taip pat Europos kino kūrėjų pripažintą prancūzišką animaciją bei skandinavišką animacijos programą,” – kviesdama į festivalį trumpai programą apžvelgė L. Almantaitė. “Šis festivalis – tai išskirtinė ir vienintelė galimybė  klaipėdiečiams ir Klaipėdos svečiams didžiajame ekrane pasimėgauti pasaulinio lygio animacija.”

Informacija paimta iš: KINFO.lt
daugiau informacijos galite rasti: www.blon.lt

Detali festivalio programa:

Pirmasis tarptautinis Baltijos jūros ir Šiaurės šalių animacijos ir video žaidimų festivalis – BLON