Naujienos

PREMJERA! Šokio spektaklis „Pradžioje buvo Kafka“

Gegužės 29 d. 19 val. Klaipėdos „Kultūros fabrike“ jaunieji kūrėjai pristatys modernaus šokio spektaklį „Pradžioje buvo Kafka” (choreografas Taurūnas Baužas)!

Choreografija ir idėja – Taurūnas Baužas
Režisierė – Kristina Jasiukonytė
Dailininkės – Ugnė Tamuliūnaitė ir Ieva Stasevičiūtė

Atlikėjai – Mantas Černeckas, Aušra Krasauskaitė, Simonas Laukaitis, Ana Zamulskienė

Muzika – Pink Floyd

Vienas labiausiai intriguojančių ir bene savičiausių XX-ojo a. rašytojų, kurio neįmanoma priskirti vienai literatūros sričiai – Franzas Kafka pavergęs tris jaunus, nepriklausomus kūrėjus, kurie leidžiasi į Kafkos asmenybės paieškas.


Spektaklio „Pradžioje buvo Kafka“ atspirties tašku tampa Franzo Kafkos „Laiškas tėvui“. Tai tikras laiškas Hermanui Kafkai, sūnaus parašytas po iširusių sužadėtuvių ir jau trečio nesėkmingo bandymo sukurti savo šeimą. Šis laiškas, siekiantis beveik aštuoniasdešimt jausmingomis mintimis išvagotų lapų, taip ir nepasiekė adresato.


Koks pagrindinis tokio ilgo laiško motyvas? Ko negalėjo pasakyti sūnus, kas dieną matomam tėvui? Kur slypi susvetimėjimo priežastys? Sekdami laiško tėvui eilutes, atrandame žmogų besiblaškantį tarp noro įtikti ir siekio neprarasti savęs. Tarp pareigos dirbti ir polėkio kurti. Tarp baimės kalbėti ir noro būti išgirstam. Kompleksai, meilės stoka, švelnumo poreikis, rutina, idealai, stabai – visa tai nenugali, ne pražudo, o šaukia kovoti, ieškoti savęs, atsakymų, ramybės.


O atsakymas gali būti netikėtas: „Dažnai geriau likti su pančiais nei būti laisvam.“ (Franz Kafka)


Bilieto kaina 5-6 EUR, trukmė 40 min.

Bilietai parduodami „Kultūros fabrike“ likus valandai iki renginio pradžios. Daugiau informacijos el.paštu: info@kepa.lt arba telefonu: +370 46 311 010.

PREMJERA! Šokio spektaklis „Pradžioje buvo Kafka“