Naujienos

Šokio spektaklis „Aikštelėje laisvų vietų nėra”

Šokio teatras „Padi Dapi fish“ ir menininkų grupė „Žuvies akis“ pristato:
Šokio spektaklį „Aikštelėje laisvų vietų nėra“
Sausio 29d. 19.00 val.

… Kaip išgyventi vyriškumo padarinius savo kūnuose? Kaip paslėpti įrodymus, jog tau nepasisekė įgyvendinti vyro tapatybės ir savo egzistencijos sąlygų?..

Šis šokio spektaklis – trilogijos, kurią sudaro šokio spektaklis „Paikos mergaitės maldos” ir šokio filmas „Pasaka” , paskutinė dalis.  Visas spektaklis tarsi  dviejų vyrų pokalbiai įvairiose gyvenimo situacijose ir etapuose.
Spektaklis apkeliavo nemažai Europos festivalių – „Naujasis Baltijos šokis“ (Lietuva), „Plartforma“ (Lietuva), „Virus“ (Lietuva), „Baltic bubble“ (Baltijos šalys), „Litauen tanzt contemporary“ (Berlynas), „Kedja“, „Diversia“ (Rusija).
2012 m. Agnija Šeiko buvo apdovanota aukščiausiu Lietuvos teatro apdovanojimu „Auskiniu scenos kryžiumi“ už choreografiją, o Petras Lisauskas buvo nominuotas kaip geriausias šokėjas už vaidmenį šiame spektaklyje.
A. Šeiko spektaklis „Aikštelėje laisvų vietų nėra“, teatro kritikės S. Ivaškaitės nuomone, „nurungia bet kokius pernai pristatytus šiuolaikinio šokio kūrinius. Dviejų vyrų (tėvo ir sūnaus) kova, meilė, akistata, santykių virsmas pasakojamas paprastai, jautriai. Subtili choreografija, o šalia – jai priešingas vyrų šiurkštumas ir puiki G. Loxbo muzika paliko didžiulį įspūdį“.

Choreografija – Agnija Šeiko ir šokėjai
Scenografija  – Artūras Šimonis
Šokis  – Petras Lisauskas ir Darius Berulis
Muzika  – Gus Loxbo

Prodiuserė – Goda Giedraitytė
Premjera – 2012 metais

Trukmė – 45 min

Šokio spektaklis „Aikštelėje laisvų vietų nėra”