Naujienos

Stovykla „Jaunieji kūrėjai“ kviečia sugrįžti iš virtualybės

Vasara nedrąsiai žengia pirmuosius žingsnius, o vaikai po neįpratai kitokių mokslo metų, ilgai sėdėję kitoje ekrano pusėjė, ir su draugais bendravę tik virtualiai, kviečiami į realius pasimatymus. Dienos stovykla „Jaunieji kūrėjai“ oraganizatoriai ir vadovai džiaugiasi, kad šiais metais pavyks pasimatyti su išiilgtais vaikais ir jau paaugusiu jaunimu.

Stovykla ir mažam, ir dideliam kūrėjui

Klaipėdos jaunimo teatro dienos stovykla „Jaunieji kūrėjai“, kuri organizuojama jau nuo 2015 m., per penkerius metus subūrė ne vieną kūrėjų kartą.

Kuo ypatinga ši stovykla, savo mintimis dalinasi vadovė Justina: “Tai stovykla, kurioje per penkias dienas yra atrandami nauji pomėgiai, susipažįstama ne tik su teatru, kinu ar muzika, bet ir vienas su kitu. Per žaidimus ir kūrybines užduotis atsiskleidžia įvairūs gabumai. Viską vainikuoja finalinis stovyklos pasirodymas, kurį per šias dienas sukuriame kartu.“

Didžiausia naujiena – į šių metų stovyklą kviečiami ir vyresni vaikai, tad laukiame vaikų nuo 5 iki 16 metų, kurie, dirbs pagal amžiaus grupėms pritaikytą programą, teoriškai ir praktiškai prisilies prie skirtingų kūrybos sričių.

Į dienos stovyklas dažniausiai kviečiami pradinių klasių vaikučiai, o kodėl kūrybiškai praleisti vasaros atostogas „Jaunieji kūrėjai“ ryžosi pasikviesti vyresnius vaikus? „Ši grupė yra puiki galimybė pasikviesti paauglius, kurie jau yra buvę pas mus ir taip pat susipažinti su tais, kuriems tai būtų pirma „Jaunųjų kūrėjų“ stovykla. Darbas su paaugliais atveria naujas stovyklos galimybes, meta iššūkį sukurti būtent jiems įdomią programą“, – sako Klaipėdos jaunimo teatro aktorė Justina.

Pagrindinis stovyklos tikslas – lanksčiai reaguoti į surinktos vaikų grupės pomėgius. Tad vienoje pamainoje daugiau laiko praleidžiama vaidinant – vaikai bus kviečiami išdrįsti vaidinti keisčiausius personažus; kitoje muzikuojant – muziką atras gamindami instrumentus; dar kitoje piešiant – dailę vaikai prisijaukins tiek grožėdamiesi garsiausių tapytojų darbais, tiek piešdami patys; ar šokant – juk šokyje galima ištaškyt susikaupiasią energiją! Stovykla gali tapti puikiu tramplynu tolimesnei vaikų kūrybinei veiklai.  

Klaipėdos jaunimo teatro aktorė Karolina neabejoja, kad kiekvienas vaikas ir kiekvienas suaugęs yra kūrybingas, tik, matyt, suaugę tai kartais pamiršta, o talentą sunku išmatuoti. Štai kūrybingumo visada prisireikia, gaminant vakarienę iš 2 ingridientų ar sprendžiant įvairiausias, keisčiausias problemas. Vadovė Justina tik paantrina – „Visi esame talentingi. Galbūt kažkas talentingas matematikoje, kitas – sporte, ar dailėje, ar muzikoje. Visi mūsų gabumai padeda vienas kitam. Būdamas futbolininkas gali mėgti ir šokti. Bet reikia nepamiršti, kad be įdėto darbo, tavo talentas gali miegoti žiemos miegu.“

Į „Jaunųjų kūrėjų“ stovyklą“ sugrįžta ne tik vaikai, bet ir vadovai

Aktorė ir vadovė Karolina, kuri ne vienerius metus dirba su vaikais, sako, kad jai „įdomu, nes kiekvienas vaikas ar grupė yra labai skirtingi. kartais pasiruoštas planas gali labai greit sugriūti, tenka ieškoti prisitaikymų, atidžiai klausytis, stebėti, ieškoti. Visada liekantis nežinomasis x ir yra įdomus.“

Kasmet daug norinčių dalyvauti sulaukianti stovykla ir šiais metais vyks jaukiose Klaipėdos „Kultūros fabriko“ erdvėse. Stovyklos organizatoriai ir vadovai vaikams užtikrins ne tik turiningas ir kūrybingas pamokas, bet ir smagų vaikų laisvalaikį – kino salėje rodomus filmus, bendrus žaidimus, aktyvias lauko pramogas bei turiningą laiką su naujais draugais. Energijos visai dienai suteiks tris kartus organizuojamas maitinimas – priešpiečiai, pietūs ir pavakariai, o vaikų saugumą užtikrins ne tik patyrę vadovai, bet ir stovyklautojų draudimas.

„Kasmet kiekviena grupė būna labai skirtinga, tai ir patirtys niekada nėra vienodos. Vienąkart išsineši draugystę, kuri tęsiasi ir rudenį, kai vaikai ateina į teatro studiją, kitąkart – daug geros nuotaikos ir naujų idėjų“ – savo pastebėjimais dalinasi Justina.

Stovyklą ves profesionalūs Klaipėdos jaunimo teatro ir Taško teatro aktoriai, kurie ne tik stengsis supažindinti vaikus su įvairiomis meno sritimis, bet ir kurs bendrą pasirodymą finalinei dienai, kurį pažiūrėti galės ateiti ir draugai, ir šeimos nariai.

„Jaunieji kūrėjai” labai ruošiasi ir su dideliu nekantrumu laukia sugrįžtančių ir naujų vaikų!

Visas naujienas apie vaikų dienos stovyklą galima rasti Klaipėdos jaunimo teatro puslapyje www.kjt.lt bei facebook paskyrose, „Jaunieji kūrėjai“.

Stovykla „Jaunieji kūrėjai“ kviečia sugrįžti iš virtualybės