Naujienos

KUFA vasaros terasoje – muzikos lydimas savaitgalis

Praėjus jūros šventės siautuliui, Klaipėdos „Kultūros fabrikas“ kartu su socialiniu klubu „Raketa“ bei Neringa FM, kviečia atsipalaiduoti ir savaitgalį praleisti muzikuojančioje KUFA vasaros terasoje!

Kaip ir kiekvieną penktadienį, visus klaipėdiečius ir miesto svečius, kviečiame į filmų ir susitikimų erdvę po atviru dangumi. Rugpjūčio 4 d. (penktadienį) nuo 20.00 val. vakarą pradėsime pokalbiu, kartu su elektroninės muzikos duetu – Golden Parazyth! Apie kūrybą, naują skambesį ir grupės ateities planus, diskutuosime kartu su pokalbį vedančiu Klaipėdos Jaunimo teatro aktoriumi Donatu Stakėnu.

Iškart po susitikimo su grupe, dokumentinio kino festivalis „Nepatogus kinas“, pristato vieną populiariausią 2016 m. filmą – „Irano reivas“ (2016, 86 min., LT-sub). Filmas pasakoja apie Teherano undergroundinės technomuzikos scenos pionierius Anooshą ir Arashą, jų rengiamus slaptus vakarėlius ir valdžios draudimus kuriant elektroninę muziką. Įtempto siužeto dokumentinis filmas, leis pažvelgti į kiek kitokią muzikos sceną iš arti.

Po filmo peržiūros nuo 23.00 val. vakarėlis persikelia į socialinį klubą „Raketa“, kuriame vakaro svečiai Golden Parazyth kvies pasinerti į daugiasluoksnį muzikos pasaulį, prisiminti senas melodijas bei atrasti naujus romantiškus skambesius.

Rugpjūčio 5 d. (šeštadienį) KUFA vasaros terasa siūlo laisvalaikį praleisti aktyviai ir išmokti žaisti lėkščiasvydį (frisbee). Tai greitumo, ištvermės bei taktinių įgūdžių reikalaujantis smagus žaidimas, žaidžiamas su 175 g. sveriančius skraidančiu disku. Žaidimo tikslas – pelnyti tašką perduodant diską komandos nariams į aikštės gale esančias taškų pelnymo zonas. Žaidimo pradžia 19.00 val., muzikinę nuotaiką palaiko – Tomas Vėjas (Neringa FM).

Žaidimui pasibaigus, nuo 22.00 val. klube „Raketa“ – nemokamas Ingaja koncertas. Atlikėja derina acoustic pop/rock melodingumą su indie energija ir išgauna savitą skambesį. Brazdančios gitaros stygos ir originali kūryba, klausytojus kvies leistis į savęs ieškojimus, išgirsti bangų ošimą ir pajusti gamtos alsavimą.

Susitikimai ir filmo peržiūra NEMOKAMI.
Esant prastoms oro sąlygoms – renginiai perkeliami į „Kultūros fabriko“ erdves.
Penktadienio pokalbius įrašinėja – Neringa FM.
Projektą iš dalies remia Klaipėdos miesto savivaldybė.
Daugiau informacijos: www.kulturosfabrikas.lt arba Facebook paskyroje: Klaipėdos kultūros fabrikas

KUFA vasaros terasoje – muzikos lydimas savaitgalis