Naujienos

Dalyvauk tarptautinėje SB Bridge žaliojoje stovykloje „Švarusis transportas“ !

Klaipėdos kultūros fabrikas (VšĮ „Klaipėda ID“) kartu su Klaipėdos universitetu prisideda prie jaunimo skatinimo savo gyvenimą sieti su žaliąja bei mėlynąja ekonomikomis projekte „SB BRIDGE – building bridges for green-tech future” (liet. „SB BRIDGE – statykime tiltus žaliųjų technologijų ateičiai“.)

Žaliosios technologijos yra vienas sparčiausiai augančių ekonomikos sektorių pasaulyje, tad šis sektorius gali pasiūlyti gerai apmokamus darbus jauniems profesionalams. Projekto „SB BRIDGE“ tikslas – pagerinti  žaliosios ir mėlynosios ekonomikos potencialios darbo jėgos kvalifikaciją ir motyvaciją. Jauni žmonės aktyviai raginami studijuoti inžinerinius mokslus, nes būtent jie ateityje taps labiausiai paklausia sritimi.

Žaliųjų technologijų jaunimo stovykla „Švarus transportas“ vyks nuotoliniu būdu tris dienas (balandžio 19-21 d. nuo 15 iki 18 val.) Kaip ir ankstesnėse, taip ir šioje, ketvirtojoje, projekto stovykloje numatyta dalyvių iš 5 projekto partnerių šalių: Lietuvos, Vokietijos, Lenkijos, Švedijos ir Danijos.

Dalyvauti kviečiami vyresniųjų klasių moksleiviai ir bakalauro studentai. Stovyklos metu bus galima dalintis idėjomis, ieškoti kūrybinių, inovatyvių sprendimų dirbtuvių metu su bendraminčiais iš skirtingų šalių ir akademinių bendruomenių. Žalioji stovykla „Švarusis transportas“ siekia sudominti dalyvius žaliųjų ir mėlynųjų technologijų studijomis, užmegzti ryšius su verslo atstovais, todėl stovykloje taip pat bus galimybė susitikti ir su atstovais iš švaraus transporto įmonių.

Kultūros Fabriko (VšĮ „Klaipėda ID“) komanda stovykloje pristatys jau šiuo metu įgyvendinamą stažuotojų programa „Internship Lithuania“, skirtą jaunimui įsidarbinti projekte dalyvaujančiose uostamiesčio įmonėse bei surasti stažuočių galimybių partnerių šalyse. Susipažinti su programa, stažuočių, praktikos ir savanorystės galimybėmis Klaipėdoje ir partnerių šalyse galima čia: www.internship.lt .

Jei esi inovacijų entuziastas, domiesi ekologišku gyvenimu, nori prisidėti prie taršos mažinimo pasaulyje, tuomet kviečiame registruotis į balandžio 19–21 dienomis vykstančią tarptautinę SB Bridge žaliąją stovyklą „Švarusis transportas”.

Susipažinti su pačiu projektu bei užsiregistruoti į renginį gali čia:

https://sbbridge.eu/for-youth-contact/?fbclid=IwAR1_RwJqPAk5XcnLKGer5Yp02ya2kly5vFj_l_OGBMqWHqFYdxVazX2pfEE

Registracija vyksta iki balandžio 15 d.