Naujienos

Tarptautinę teatro dieną gali sulaukti aktoriaus skambučio!

Šalyje paskelbus karantiną ir atšaukus kultūrinius renginius, meno pasaulis iš viešų erdvių persikėlė į virtualias. Tad ir artėjančią Tarptautinę teatro dieną Klaipėdos „Taško teatras” siūlo švęsti saugiai namuose ir pristato akciją #TEATRASSKAMBINA! Kasmet kovo 27-ąją minimos Tarptautinės teatro dienos proga Lietuvoje rengiamos įvairios šventės, tarp jų ir „Auksinių scenos kryžių” teikimo ceremonija, šiemet atšauktos arba nukeltos vėlesniam laikui. Tačiau „Taško teatro” aktoriai, vykdydami akciją #TEATRASSKAMBINA!, ragina nepamiršti visai meno bendruomenei bei teatro mėgėjams svarbios dienos ir kovo 27-ąją paminėti alternatyviu būdu.

Visi norintys turės galimybę registruotis pokalbiui su aktoriais ir Tarptautinę teatro dieną, kovo 27-ąją, sulauks jo/jos skambučio „Messenger” programėlėje. Kovo 23-ąją „ Taško teatro” „Facebook’o” paskyroje prasidės dalyvių registracija – tereiks išsirinkti jums tinkamiausią valandą, kada norite sulaukti teatralo skambučio, ir komentaruose išreikšti

norą dalyvauti. Šios akcijos tikslas – sugrąžinti nutrūkusį ir pasiilgtą ryšį tarp žiūrovų bei teatralų. Aktoriai kiekvienam užsiregistravusiam skirs pakankamai laiko pasikalbėti, atsakys į visus rūpimus klausimus ir galbūt net paruoš staigmenų! Tai unikali galimybė ne tik paminėti Tarptautinę teatro dieną, bet ir palaikyti bei pralinksminti vieni kitus sunkios socialinės situacijos akivaizdoje.

Taško teatras skatina prie akcijos jungtis ir kitus šalies teatrus bei juose vaidinančius aktorius ir kviečia susiburti bendram tikslui – šiltiems pokalbiams su žiūrovais apie meną nelytiminio kontakto būdu. Akcijai pasiteisinus, „Taško teatro” aktoriai pasiryžę ją vykdyti tol, kol žiūrovai ir vėl galės lankytis teatro salėse.

Kviečiame pamėgti „Taško teatro” puslapį „Facebook” platformoje ir sekti akcijos naujienas. Galbūt visai netrukus galėsite pasakyti: „Alio? TEATRASSKAMBINA!

Tarptautinę teatro dieną gali sulaukti aktoriaus skambučio!